Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetny przepis na kruchutkie ciasteczka półksiężyce z dodatkiem budyniu czekoladowego (proszku),który nadaje im bardzo fajny smak.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 69
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 128
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 69
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 128
Składniki
Wszystkie składniki dajemy do miski-miksujemy je,a potem zagniatamy gładkie ciasto. Można podsypać troszkę mąką.
Z ciasta formujemy rożki,półksiężyce. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
pieczemy około 15-20 minut w temp 180 stopni. Ciasteczka troche podrosną. Po ostudzeniu lekko stwardnieją. Posypujemy je cukrem pudrem. Są pyszne,kruche i lekko czekoladowe.