Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
efektowne kolorowe ciasto, które zachwyci każdego, wbrew pozorom szybko się robi
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 429
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 762
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 121
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 429
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 762
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 121
Składniki
BISZKOPT: Mąki, proszek i kakao razem mieszamy w miseczce. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtka, a następnie mąki i olej. Delikatnie mieszamy. Pieczemy ok. 20 –25 min. w 180 stopniach.
MASA BUDYNIOWA: Na soku z brzoswkiń (1 szkl.) i cukrze gotujemy budyń, studzimy. Ucieramy masło, dodajemy wystudzony budyń. Masę układamy na biszkopcie. Brzoskwinie kroimy na ćwiartki, układamy na kremie jasnym.
Galaretkę rozpuszczamy w ¾ szkl. gorącej wody. MASA ŚMIETANOWA: Cukier mieszamy ze śmietan-fixem, kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy serek, na końcu cukier i sok. Wykładamy na brzoskwinie. Następnie układamy herbatniki, zalewamy tężejącą galaretką.