Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to pyszne ciasto mam od siostry. Bardzo smaczne . polecam.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 245
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 29
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 245
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 29
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę , dodać cukier i żółtka na przemian ciągle miksując.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Na koniec wlać olej i ocet. Delikatnie wymieszać.Blachę /24x37/ wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Wstawić do piekarnika i piec w tem.180st.C przez ok. 30 minut. Po ostudzeniu przekroić na dwa placki.
Do 1 szklanki mleka dodać kakao, cukier, mąkę i dokładnie wymieszać. Drugą szklankę mleka zagotować i ugotować budyń wlewając masę kakaowąWystudzić.
Masło utrzeć i Na jedną część biszkoptu położyć krem i przykryć drugą częścią. Wierzch również posmarować niewielką ilością kremu. Udekorować posypką orzechową , kawą lub wg. własnego uznania. SMACZNEGO!