Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak głosi legenda, jego autorka Mildred "Brownie" Schrumpf zapomniała dodać do klasycznego ciasta czekoladowego proszku do pieczenia. Niezrażona porażką pokroiła niewyrośnięte ciasto na kwadraty i tak powstało amerykańskie brownie. Według mnie idealne, wilgotne, ciężkie, mega czekoladowe ciasto, którego sukces zależy od czasu pieczenia. Brownie nie należy przesuszyć w piekarniku.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 265
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 62
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 66
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5374
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 265
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 62
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 66
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5374
Składniki
W kąpieli wodnej rozpuścić masło z połamaną na kawałki czekoladą, dokładnie rozmieszać, delikatnie przestudzić.
Jaja ubić z cukrem, dodać mąkę i letnią czekoladę. Wszystko krótko zmiksować, tylko do połączenia składników. Blachę ( u mnie 24 ×24 cm) wyłożyć papierem, ciasto wylać na blachę, na wierzch ułożyć maliny.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C, piec ok. 20 minut (czas pieczenia zależy od piekarnika, ja piekłam 35min. patyczek po wbiciu może być lekko mokry, ciasto przy studzeniu stęzeje). Ostudzić.
Smacznego :-)