Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i wilgotne ciasto mega czekoladowe z dodatkiem chałwy. Przeznaczone dla miłośników czekolady, ponieważ podstawowym składnikiem jest własnie ona. Ciasto rozpływa się w ustach.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 288
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 264
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 288
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 264
Składniki
Masło należy roztopić, zdjąć z palnika. Do gorącego dodać posiekaną czekoladę. Wymieszać, do momentu powstania sosu czekoladowego. Następnie wystudzić. Jaja i cukier zmiksować, aż powstanie gładka i puszysta masa. Dodać przestudzony sos czekoladowy, wsypać przesianą mąkę z kakao i solą. Wymieszać. Dodać pokruszoną chałwę i delikatnie wymieszać. Mase przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20-23 minuty w temp. 180* bez termoobiegu Składniki na blaszkę 30/20 cm. Smacznego.