Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne już ciasto tym razem z kaszą manną oraz z kawałkami białej czekolady i dużą ilością migdałów.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Migdały uprażyć na patelni (bez tłuszczu). Kuwerturę pokroić na mniejsze kawałki i razem z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Jajka ubić z cukrem na puch, dodać masę czekoladową.
Kaszę mannę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy czekoladowo-jajecznej. Białą czekoladę posiekać i razem z migdałami dodać do ciasta. Wymieszać.
Ciasto wyłożyć do formy i piec 25-30 minut na środkowym poziomie piekarnika. Smacznego :)