Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to brownie podejrzałam u Ewy Wachowicz, gdy gotowała w programie "Ewa gotuje". Oczywiście tamto brownie było z tradycyjnej mąki, ja użyłam owsianej. Wyszło pyszne.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Połamaną czekoladę wraz z masłem przełożyć do miski, którą wstawiamy do garnka z gorącą wodą. Jest to tzw. kąpiel wodna. Składniki rozpuszczamy, mieszając, by dobrze się połączyły. Ubić jajka wraz z cukrem. Dodać mąkę, a następnie masę czekoladową. Dokładnie zmiksować.
Piec w nagrzanym do 180st.C piekarniku ok. 20-30 minut, w zależności jak mokre ciasto chcemy uzyskać. Wystudzić, posypać cukrem pudrem. Podawać z lodami lub innym ulubionym dodatkiem.