Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie to ciasto czekoladowe z czekoladową polewą lekko chrupkie na wierzchu i delikatne , wilgotne w środku . Czas podany liczony jest razem z pieczeniem
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 748
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 748
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
W rondelu na małym ogniu rozpuszczamy czekoladę z margaryną .Kiedy się rozpuszczą dodajemy mleko . Mieszamy .Ta mieszanka powinna być dość ciepła. W wysokim naczyniu ubijamy na puch jajka z cukrem . Następnie dodajemy mąkę , kakao oraz olejek rumowy .Wszystko miksujemy . Do tak przygotowanej masy dolewamy ciepłą masę czekoladową . To juz delikatnie mieszamy trzepaczką . Nie używamy miksera . Do pieczenia użyłam dużej tortownicy , gdyż chciałam uzyskać ciasto dość niskie ale również aby tak jak w brownie środek pozostał miękki . Przygotowaną masę przelewamy do przygotowanej blaszki . Dno tortownicy wyłożyłam papierem do pieczenia natomiast boki wysmarowałam margaryną i oprószyłam mąką . Przed wstawieniem ciasta do piekarnika należy go dobrze nagrzać . Piekłam w piekarniku gazowym około 45 minut w temperaturze 190-200 stopni Oczywiście każdy piekarnik jest inny dlatego należy ciasto obserwować . A przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem . Po wyjęciu zrobiłam polewę . https://www.malgoskawkuchni.com/2020/04/polewa-czekoladowa.html