Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli ktoś lubi wiórki kokosowe to trafił idealnie. Wilgotny czekoladowy biszkopt i moc kokosu przyprawia o zawrót głowy!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 14
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 649
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 146
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 76
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 219
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 14
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 649
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 146
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 76
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 219
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubić. Dodać kolejno żółtka i nadal ubijać. Na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki. Piec 30 minut w 170oC. Masa: Cukier i 2½ szklanki mleka zagotować. Następnie dodać wiórki kokosowe i gotować nadal na średnim ogniu przez około 20 min. Do gotującej się masy kokosowej dodać masło. Budyń rozprowadzić w ½ szklanki mleka i dodać do gotującej się masy kokosowej. Wszystko dokładnie wymieszać i zostawić do wystygnięcia. Polewa: Roztopić czekoladę wraz z mlekiem na parze.
Biszkopt przekroić na 2 części. Na upieczone ciasto kakaowe, wyłożyć ostudzoną masę kokosowo-budyniowo. Na to wyłożyć drugą część ciemnego biszkoptu. Całość polać czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi.