Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słyszeliście kiedyś o cieście blondie? To alternatywa dla pysznego brownie. Główna różnica polega na tym, że blondie przygotowuje się na bazie białej czekolady oraz masła orzechowego. Jeśli jeszcze do tej pory go nie próbowaliście, postarajcie się jak najszybciej nadrobić zaległości.
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 41
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6531
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 41
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6531
Składniki
W małym garnuszku rozgrzej masło, zmniejsz grzanie do minimum i wsyp pokruszoną białą czekoladę. Mieszaj tak długo aż składniki się połączą. Zdejmij masę czekoladową z ognia i poczekaj aż odrobinę się ostudzi. Dodaj cukier biały, trzcinowy i waniliowy. Wbij też jajka (najlepiej, żeby miały temperaturę pokojową). Całość krótko zmiksuj.
Mąkę pszenną przesiej wraz z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy i dobrze wymieszaj, aby nie było grudek. Dodaj cynamon i sól, ponownie zmiksuj krótko, Posiekaj orzechy na drobniejsze kawałki. Wsyp do masy na ciasto, wymieszaj delikatnie łyżką.
Przygotuj blaszkę. Wyłóż ją papierem do pieczenia. Wlej ciasto, a na wierzchu zrób kleksy z masła orzechowego. Rozprowadź je za pomocą wykałaczki. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 30 minut.