Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy blok czekoladowy, któremu nie oprą się dzieci i dorośli ;)
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 58
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 82
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 58
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 82
Składniki
Cukier rozpuszczamy z wodą i gotujemy chwilę. Dodajemy do tego masło lub margarynę i kakao. Po zagotowaniu odstawiamy z ognia dodajemy mleko w proszku ( ja dodaję zawsze 200 g z opakowania 400 g). Mieszamy. Do jeszcze ciepłej masy wsypujemy pokruszone herbatniki lub orzechy. Przekładamy do formy i czekamy do zgęstnienia.