Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 16
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 16
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Kawę wsyp do 1 szklanki wrzątku. Odlej 2 łyżki. Do reszty dodaj likier, wymieszaj i wystudź. Biszkopty rozłóż na blacie. Skrop je przygotowanym ponczem.
Migdały upraż na patelni. Zrób masę: żółtka zmiksuj z cukrem. Dodaj ser, utrzyj. Białka ubij na sztywno, dołóż do kremu z kawą. Wymieszaj.
Na spodzie tortownicy rozłóż nasączone biszkopty. Posmaruj częścią kremu i ponownie ułóż biszkopty. Czynność powtarzaj do wyczerpania masy i biszkoptów. Torcik wstaw na 30 min do lodówki.
Schłodzoną kremówkę ubij razem z cukrem waniliowym i zagęstnikami. Z tortownicy zdejmij obręcz. Śmietaną posmaruj wierzch i boki. Boki obsyp płatkami migdałowymi, zaś wierzch czekoladowymi wiórkami.