Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno w biszkoptach kakaowych. Ciasto z polewą czekoladową. Ciasto wyszło delikatne, bardzo dobre.
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 24
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 86
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7179
Polecam.
Odsłon: 1749
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 97
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 24
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 86
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7179
Polecam.
Odsłon: 1749
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 97
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli i po trochu dodawanym cukrem. Miksując dodawać po żółtku. Przesiewać tam mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Jednocześnie mieszać ale już łopatką, dolewając też olej. Przelać do blaszki 30x40, wyścielanej papierem do pieczenia. Piec ok.20-23 min. w 175 *C. Po upieczeniu odwrócić na ręcznik papierowy, zdjąć papier i ostudzić. Drugi upiec taki sam. Jeden biszkopt ułożyć w tej samej blaszce lecz z wyżej zabezpieczonymi bokami. Z obu biszkoptów zdrapać skórkę, krem będzie lepiej się trzymał.
masa-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do ciepłego. Schłodzoną śmietankę, ubić z serem i jogurtem. Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Wylać i rozsmarować na biszkopcie w blaszce. Przykryć drugim biszkoptem, górą do dołu.
polewa-Czekolady rozpuścić nad parą w śmietance. Ostudzić do letniego, polać na biszkopt i rozsmarować. Ciasto schłodzić w lodówce. esy-Z białą czekoladą postąpić jak z poprzednimi czekoladami. Na koniec zafarbować na kolor pomarańczowy. Przelać do buteleczki z dziobkiem i polać po polewie ciemniej w esy-floresy.