Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkoptowe lizaczki do schrupania"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 53
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 53
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Biszkopty włóż do woreczka foliowego, zawiąż. Rozwałkuj wałkiem do ciasta tak, by powstały drobne okruszki. Przesyp je do miski.
Do pokruszonych biszkoptów dodaj miękkie masło oraz cukier puder. Wsyp wiórki kokosowe. Starannie zagnieć gładką masę. Jeśli będzie zbyt gęsta, dodaj 1-2 łyżki kremówki.
Masę schłodź. Lukier rozpuść według przepisu na opakowaniu. Przelej do miseczki. Masę marcepanową podziel na dwie części. Połowę zagnieć z odrobiną niebieskiego (lub innego) barwnika spożywczego.
Ze schłodzonej masy biszkoptowej formuj w dłoniach kuleczki. Nadziewaj je jak lizaki na patyczki do szaszłyków i zanurzaj w gęstym lukrze, odstaw do zastygnięcia. Z białej i niebieskiej masy marcepanowej zrób czapeczki i oczy słodkich ludzików, pisakiem namaluj usta.Źródło: Świat kobiety