Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 54
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 263
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5413
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 54
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 263
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5413
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Wsypać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatne wymieszać i wylać do prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm, wysmarowanej tłuszczem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 170 °C. Po upieczeniu biszkopt ostudzić i przekroić na dwie części.
Do szklanki wsypać kawę rozpuszczalną i cukier i rozwałkować szklankę z całą zawartością. Zalać gorącą wodą, wymieszać i obsączyć dwie śliwki.
Cukierki Krówki pokroić w plasterki. Masło roztopić, dodać cukierki i razem podgrzewać na małym ogniu, aż masa się połączy. Ciepłą masę wylać na nasączoną ponczem jedną część biszkoptu, a następnie przykryć drugą częścią biszkoptu i nasączyć ponczem.
Gorzką czekoladę połamać na kawałki i przełożyć do małego garnka. Dodać mleko i podgrzewać na małym ogniu, aż masa się połączy. Orzechy włoskie obrać i pokroić. Do letniej roztopionej czekolady dodać orzechy włoskie i wódkę. Wymieszać, wylać na wierzch biszkoptu i rozsmarować.
Białą princessę połamać na kawałki i podzielić na 5 osób, przełożyć do małego garnka i dodać mleko. Podgrzewać na małym ogniu, aż polewa się połączy. Ostudzoną polewą polać biszkoptową krówkę. Włożyć do lodówki na około 4 godziny.