Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-08-2015
Proste, smaczne, leciutkie, orzeźwiające ciacho.
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 30
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 126
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6657
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1294
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 30
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 126
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6657
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1294
Składniki
Na biszkopt ubijamy białka z cukrem na sztywno, dodajemy żółtka mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Biszkopt wlewamy do tortownicy o średnicy 26 cm, i pieczemy około 25 minut w 170 stopniach. Renklody obieramy ze skórki i pestek, podlewamy szklanką wody i gotujemy chwilkę. Do gorących owoców dodajemy żelatynę i miksujemy blenderem na gładki mus, zostawiamy by wystygły. Każdą galaretkę rozpuszczamy oddzielnie według przepisu na opakowaniu i zostawiamy do wystudzenia. Z upieczonego i wystudzonego biszkoptu odcinamy wierzch. Możemy zamiast biszkoptu użyć biszkopciki. Na biszkopt nakładamy wystudzony mus z renklod, wstawiamy do lodówki by dobrze zastygł. Galaretki najlepiej jak są już zastygnięte, ubijamy mikserem aż zbieleją i wykładamy po kolei na mus. SMACZNEGO