Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkopt z owocami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Miksując dodawaj po łyżce cukru i po 1 żółtku. Mąki i proszek do pieczenia przesiej do masy, wymieszaj delikatnie.
Masę wlej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 40 minut w temp. 180°C, wystudź w uchylonym piekarniku.
Rozpuść galaretki. Na cieście ułóż owoce, zalej tężejącą galaretką. Śmietanę ubij z cukrem i żelatyną. Udekoruj nią ciasto.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień