Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne połączanie truskawek, masy śmietankowej i biszkoptu
Duszone ziemniaki z mięsem to szybki i prosty pomysł na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 450
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 33
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2325
Duszone ziemniaki z mięsem to szybki i prosty pomysł na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 450
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 33
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2325
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy stopniowo cukier dalej ubijając. Ubijamy kilka minut aż grudki cukru nie będą wyczuwalne. Zmniejszamy obroty miksera na najmniejsze i dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując. Dodajemy olej. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Krótko mieszamy tylko do połączenia składników. Formę (24×28) wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto do formy i pieczemy około 40 minut w 160 stopniach. Biszkopt studzimy. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do ostygnięcia. Zimną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru. Następnie dodajemy tężejącą galaretkę i mieszamy do połączenia. Krem wykładamy na biszkopt. Truskawki miksujemy na mus. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do ostygnięcia. Zimną galaretkę mieszamy z musem truskawkowym. Gdy mus truskawkowy zacznie tężeć to wykładamy go na wierzch kemu śmietankowego.