Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z kremem śmietanowym z mascarpone i musem z truskawek i galaretki :-) niebo w gębie :-) Poniższy przepis na formę 25x35 cm.
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 122
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14409
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 85
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 227
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 269
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 122
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14409
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 85
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 227
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 269
Składniki
Przygotowanie biszkoptu: Żółtka oddzielić od białek. Białka zmiksować ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie na wolniejszych obrotach miksować i dodawać po kolei po jednym żółtku i trochę cukru. Na koniec delikatnie wmieszać w masę mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Biszkopt piec 30 minut (do suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika odwrócić ciasto do góry dnem, zdjąć papier, wystudzić i przeciąć wzdłuż na połowę.
Krem śmietanowy z mascarpone: Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody i wystudzić. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder, wlać żelatynę i dalej ubijać. Następnie porcjami dodawać serek mascarpone i ubić krem na puszystą masę. Włożyć do lodówki na ok. 15-20 minut.
Mus truskawkowy: W 500 ml gorącej wody rozpuścić 3 galaretki truskawkowe i odstawić do wystudzenia. Truskawki zmiksować na dużych obrotach z wystudzonymi galaretkami i odłożyć do lodówki do lekkiego ścięcia.
Przełożenie ciasta: biszkopt - krem śmietanowy - biszkopt - mus truskawkowy Ciasto przełożyć do lodówki na ok. godzinę do całkowitego ścięcia galaretki. SMACZNEGO!!!