Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy zje ze smakiem po kawałku tego pysznego rozpływającgo się w ustach ciasta.Nasączone owoce rumem dają fantastyczny posmak.Serdecznie polecam:)
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 20
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 34
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 95
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 20
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 34
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 95
Składniki
W tortownicy 25/25cm upiec biszkopt . Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Kawę zaparzyć we wrzątku. Śliwki i rodzynki namoczyć w rumie na 2 godz. Serek mascarpone zmiksować ze śmietanką,dodać 2 łyżki cukru pudru. Dodawać po łyżce kay i dalej miksować. Na koniec dać śmietan-fix. Jeśli krem jest za rzadki dodać jeszcze jeden śmietan-fix. Na końcu dać namoczone w rumie śliwki i rodzynki,wymieszać szpatułką. Na blat biszkoptu wyłożyć połowę kremu,wyrównać. Przykryć drugim blatem biszkoptu ,dać krem i wyrównać. Ciasto dać do lodówki na kilka godz. Smacznego życzę!