Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Patent na biszkopt, który nie opada i zawsze się udaje.
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 58
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 199
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 57
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 133
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 58
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 199
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 57
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 133
Składniki
Podane składniki są na tortownicę 21-22 cm (przy 26 cm trzeba przygotować biszkopt z 1,5 porcji)
Wyłóż dno tortownicy papierem do pieczenia. Nagrzej piekarnik do 170 stopni. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno. Nie wyłączaj miksera - dodawaj powoli cukier. Potem miksując stopniowo dodawaj żółtka. Mąki przesiej przez sito (warunek konieczny) i dodawaj partiami do masy. Gotowe ciasto przelej na blaszkę i piecz ok. 35-40 minut.
Teraz ważna część! Po upieczeniu wyjmij biszkopt z piekarnika i wraz z blachą upuść go na podłogę z wysokości ok. 50 centymetrów. Można rzucić na dywan albo koc, jeżeli obawiasz się stłuczenia kafelków. Znowu włóż ciasto do piekarnika i zostaw do ostudzenia przy uchylonych drzwiczkach.