Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkopt pod kolorową pierzynką"
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 75
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 101
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 306
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 75
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 101
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 306
Składniki
Truskawki kroję w cząs tki. Robię biszkopt: Białka ubijam z cukrem na sztywno, dodaję po jednym żółtku oraz mąki i proszek do pieczenia. Wlewam do formy z papierem do pieczenia. Piekę ok. 30 min w temp. 170°C.
Galaretki rozpuszczam w 2 szklankach gorącej wody. Śmietanę ubijam ze śmietan-fixami i mieszam z tężejącymi galaretkami. Na biszkopt wykładam 1/3 masy, truskawki i resztę masy. Chłodzę w lodówce.
60 min • Porcja 320 kcal • Koszt porcji ok. 1,20 zł • Przepis na 14-16 porcji.Źródło: Kobieta i życie