Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój dzisiejszy biszkopt to biszkopt mocno czekoladowy z dużą ilością czekolady. Przygotowany na ciasto dla mojego męża z okazji jego święta Andrzejkowego. Wyszedł bardzo smaczny i puszysty. Przygotowany w blaszce 25/ 30 cm, w tortownicy 22 cm lub 24 wychodzi super wysoki. Polecam
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 195
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 210
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 195
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 210
Składniki
Czas przygotowania do 30 minut + czas pieczenia. Szklanka o poj. 250 ml. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodawać na przemian cukier i żółtka. Do masy jajecznej przesiać mieszając łyżką drewnianą ( już nie miksując) mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i sodą oraz kakao. Na koniec do masy wmieszać kawałki czekolady. Masę przelać do wyścielonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 25/ 36 cm. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut, a najlepiej do suchego patyczka. Smacznego
Przygotowanie składników.
Oddzielone białka od żółtek ubijamy na sztywno ze szczyptą soli , pod koniec cały czas ubijając dodajemy na przemian żółtka i cukier.
Do masy jajecznej mieszając łyżką drewnianą przesiewamy obie mąki razem z proszkiem do pieczenia, sodą oraz kakao.
Na koniec łączymy z pokrojoną czekoladą.
Biszkopt po upieczeniu.