Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka propozycja na weekend. Piekłam w zeszłym tygodniu. Biszkopt z dodatkiem budyniu, jest naprawdę smaczny. Wystarczy dodać ulubione owoce i galaretkę. Pyszne ciasto gotowe.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 298
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 521
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 298
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 521
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli, następnie powoli wsypywać cukier. Dodać żółtka, ubijać jeszcze chwilę. Wsypać mąkę i budyń. Wymieszać delikatnie łyżką. Tak przygotowane ciasto, wyłożyć do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia, lub wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni 25 minut.
Upieczony biszkopt zostawić do wystudzenia. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i zostawić aż zacznie tężeć. Wystudzony biszkopt, przewrócić spodem do góry. Nie jest to konieczne, ale wtedy mamy u góry równą powierzchnię. Na biszkopcie ułożyć owoce.
Zalać tężejącą galaretką. Wstawić na kilka godzin do lodówki.