Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zostały mi białka więc postanowiłam coś z nich wykombinować i wyszło takie coś :)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 917
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 917
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Składniki
białka ubić na sztywno dodając powoli cukier jak będą ubite dodać mąkę ziemniaczaną proszek do pieczenia i ocet delikatnie wymieszać wylać na blaszkę(około 40/40 cm) wyłożoną papierem do pieczenia piec ok. 30 min. w 200 stopniach
jak się upiecze zwinąć razem z papierem w roladę i zostawić do wystygnięcia
rozpuścić galaretkę z żelatyną w pól szklance gotowanej wody jak będzie letnia wlać do serka wymieszać i przełożyć roladę ( w miarę szybko bo z zimnym serkiem szybko tężeje) zwinąć odrywając delikatnie papier i polać polewą I SMACZNEGO