Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis jest sprawdzony wielokrotnie, prosty, a bezy wychodzą chrupiące i pełne w środku. Życzę smacznego;)
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 804
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 515
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 804
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 515
Składniki
Ubijanie piany z białek ze szczyptą soli rozpocząć od paru ruchów trzepaczką do spienienia się białek górnej warstwy. Następnie kontynuować już na średnich obrotach miksera, aż białka będą sztywne. *Można to sprawdzić odwracając do góry miskę, żeby pozostały i się nie osuwały po bokach, tzn. że piana z białek jest dobrze ubita. Następnie na mniejszych obrotach dodawać stopniowo po około 1,5 łyżki cukru i ubijać, aż masa będzie sztywna i szklista. Białka przełożyć do rękawa cukierniczego i szprycować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia bezy (mi wyszły z tej proporcji 2 blachy). Bezy piec w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 140 stopni Celsjusza przez około 45-55 minut. Po połowie czasu pieczenia bezy zamienić w piekarniku poziomami. Po upieczeniu bezy zostawić w piekarniku na około 5 minut, a następnie przy uchylonym jeszcze na około 15 minut. Następnie wyłożyć z piekarnika i pozostawić do całkowitego wystygnięcia, wtedy zrobią się chrupiące i ładnie będą odchodzić od papieru.