Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące, rozpływające się w ustach bezy.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli. Następnie, po łyżce dodawać cukier. Zawsze. po wsypaniu cukru. Miksować chwilę, żeby cukier się rozpuścił. Dopiero wtedy, wsypać następną porcję cukru. Po dodaniu, całego cukru, miksować jeszcze chwilę. Masa, powinna być gęsta i szklista.
Gotową masę, przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać bezy na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia.
Gotowe bezy, suszyć w piekarniku, nagrzanym do 100 stopni. Grzanie góra, dół z termoobiegiem, 1,5 godziny. Następnie, uchylić delikatnie drzwiczki i suszyć jeszcze pół godziny. Po tym czasie, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim bezy, do wystudzenia.