Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 81
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1087
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 122
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 81
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1087
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 122
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Składniki
Wykonanie: Żółtka oddzielić od białek i odłożyć je do miseczki. Białka zacząć ubijać na niskich obrotach i gdy białka się trochę spienią dodać do nich sól, miksować do jej rozpuszczenia się. Białka ubić na sztywno- można zrobić test- wystarczy przekręcić do góry nogami miskę- gdy biała pozostaja w misce znaczy, że masa jest porządnie ubita. Następnie łyżka po łyżce dodawać cukier- dokładnie miskować do jego rozpuszczenia się (na najwyższych obrotach miksera). Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę bezową przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na blaszkę beziki. Bezy włożyć do nagrzanego do 130 stopni piekarnika i suszyć je przez około 70 minut bądź do czasu, aż będą z zewnątrz suche i nie będą się kleiły. Smacznego :)