Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Beza z kawowym kremem"
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 748
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6491
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 141
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1108
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 748
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6491
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 141
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1108
Składniki
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj po 1 łyżce cukru, miksując. Masę przełóż do szprycy. Wyciskaj porcje bezy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, robiąc odstępy. Piecz przez 50 minut w 110°C, zmniejsz temperaturę do 90°C i piecz przez 20 minut. Wyjmij, wystudź.
Kawę rozpuść w 2 łyżkach gorącej wody, wystudź. Masło pokrój na małe kawałki, dodaj cukier, kawę rozpuszczalną, utrzyj mikserem. Dodaj zaparzoną kawę, wymieszaj.
Wyciskaj porcje kremu szprycą na bezy, przykrywaj drugą bezą, lekko dociskając. Każdą udekoruj porcją kremu, posyp kawą mieloną.
CZAS: 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień