Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 134
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 37
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 134
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 37
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Składniki
Białka ubić na sztywno , dodawać po łyżce cukru , cały czas ubijając aż do całkowitego rozpuszczenia się cukru . Zajęło mi to około 15 minut . Następnie dodać ocet i mąkę ziemniaczaną . Ubić chwilkę .
Piekarnik nagrzać do 170 stopni . Gotową bezę uformować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w okrąg, po środku zrobić wgłębienie na śmietanę . Włożyć do piekarnika i natychmiast zmniejszyć temperaturę do 100 stopni . Bezę suszyłam około 1,5 godziny . Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia w piekarniku .
Śmietanę ubić na sztywno , ja nie dodawałam cukru bo beza jest wystarczająco słodka. Wyłożyć śmietanę na bezę , następnie udekorować owocami i polewą czekoladową .