Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Końcówka roku to czas, kiedy w naszych sklepach pojawiają się najlepsze i najsłodsze mandarynki. Wykorzystajcie ten sezon, aby wyczarować z nich wyjątkowo pyszne ciasta. Mandarynkowiec z pewnością na stałe wejdzie do waszego kulinarnego repertuaru.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 290
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 290
Składniki
Masło rozpuść w niewielkim rondelku i odstaw do wystudzenia.
Jaja ubij z cukrem na jasną i pusztą masę. Do ubitych jajek z cukrem dodaj mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Zmiksuj do połączenia składników. Następnie dodaj do masy rozpuszczone masło oraz otartą skórkę i sok z mandarynek. Ponownie zmiksuj, aby ciasto było jednolite.
Ciasto przelej do keksówki o wymiarach 12x25 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 55 minut (do suchego patyczka).
Po upieczeniu pozostaw ciasto do wystygnięcia. Polej je polewą czekoladową oraz udekoruj cząstkami mandarynek.