Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis na ptasie mleczko z galaretek
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Galaretki rozpuść w 500 ml gorącej wody, odstaw do wystygnięcia. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i na jej dnie ułóż warstwę biszkoptów. Śmietankę ubij na prawie sztywną masę i wlej zimną galaretkę, zmiksuj do uzyskania jednolitej masy. W razie potrzeby miskę z masą wstaw do lodówki, aż masa zacznie nieco tężeć (ok. kilka minut wystarczy). Tężejącą masę wylej na spód wyłożony biszkoptami, wstaw do lodówki. W tym czasie przygotuj polewę: wszystkie składniki rozpuść w kąpieli wodnej lub w mikrofali, odstaw aż polewa nieco ostygnie. Ostudzoną polewą polej stężałe ptasie mleczko.