Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i wspaniale bananowy! Najlepszy placek na zimno.
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 6612
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 55
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 6612
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 55
Składniki
Zrobić 2 galaretki z połową wody zalecanej w przepisie na opakowaniu. zostawic do ostygnięcia. Utrzec masło, dodać żółtko i cukier. Banany obrać, rozgnieść widelcem (jeden zostawić do ozdoby). Do utartej masy maślanej dodać ostudzone, ZACZYNAJĄCE TĘŻEĆ galaretki, mizgę bananową - wymieszać dokładnie mikserem.
Dno formy (ja używam tortownicy) wyłożyc biszkoptami, zalać TĘŻEJĄCĄ masą bananową, wstawić do lodówki.
Przygotować 1 galaretkę (z 3/4 wody). Zastygłe ciasto wyjąć z lodówki, ozdobic plasterkami banana (można dać też np. brzoskwinie z puszki... i inne owoce) , zalać tężejąca galaretką, wstawić do lodówki.