Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bananowe ciasteczka owsiane z nasionami chia świetnie sprawdzą się jako zdrowy deser lub energetyczna przekąska w ciągu dnia. Są mięciutkie, pyszne i pożywne, a ich przygotowanie jest proste oraz bardzo szybkie. Gorąco polecam! :)
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 118
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 363
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 62
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 118
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 363
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 62
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku, delikatnie studzimy i dodajemy do niego banany, które rozgniatamy widelcem. Następnie dodajemy miód gryczany oraz jajka i wszystko energicznie mieszamy.
Do miski wsypujemy płatki owsiane, mąkę pełnoziarnistą, proszek do pieczenia, nasiona chia, orzechy słonecznik i pestki dyni. Do suchych składników dodajemy mokre składniki z rondelka i dokładnie mieszamy.
Porcje masy wykładamy w odstępach na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą porcję delikatnie spłaszamy. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (grzanie góra - dół) i pieczemy przez około 15 minut (do lekkiego zarumienienia).
Po wyciagnięciu z piekarnika ciasteczka są jeszcze bardzo miękkie, dlatego należy poczekać, aż delikatnie ostygną i odpowiednio stężeją. Życzę smacznego! :)