Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakaliowy keks"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 83
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7175
Polecam.
Odsłon: 1736
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 83
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7175
Polecam.
Odsłon: 1736
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Składniki
Wymieszaj mąkę, 170 g cukru, sodę i sól. W drugiej misce wymieszaj śmietanę, jogurt, jajka oraz olej.
Połącz wszystkie , dodaj orzechy i wymieszaj drewnianą łyżką.
Wymieszaj cynamon z pozostałym cukrem.
Formę do keksówki wysmaruj masłem i posyp tartą bułką lub wyłóż papierem do pieczenia. Nałóż 1/3 ciasta i posyp 1/3 cyna monu z cukrem. Powtórz tę czynność dwukrotnie.
Następnie patyczkiem do szaszłyków lub nożem zamieszaj ciasto z formie, aby cynamon się poprzemieszczał. Piecz w 150°C około 70 min.Źródło: Takie jest życie