Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się przepisem na babkę dwukolorową , puszystą o fajnym smaku, prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Przepis ze starego zeszytu mojej babci.
foremki na babki, mikser,
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek, ucieramy z cukrem na puszystą masę, dalej ucierając dodajemy masło. Następnie dodajemy przesiane obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki ucieramy aż powstanie gładka puszysta masa. Pod koniec dodajemy letnie mleko oraz aromat waniliowy. Całość delikatnie łączymy z ubitymi na sztywną pianę białkami. Do foremek wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą przekładamy 2/3 części ciasta. Pozostałą część mieszamy dokładnie z kakao i wylewamy na jasne ciasto. Babki wkładamy do średnio nagrzanego piekarnika i pieczemy do 45 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy białą czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i obsypujemy jedną posypką czekoladową a drugą posypką kolorową. Smacznego.
Babki gotowe do pieczenia.
Babka gotowa do spożycia.