Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna wielkanocna babka, dobre ciasto na baranka wielkanocnego.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 63
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 77
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 81
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1210
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 293
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 63
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 77
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 81
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1210
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 293
Składniki
Ubić jajka z cukrem
Zagotować margarynę i wlać wrzącą do ubitych jajek
Nadal ubijając wsypać obydwie mąki, wymieszać, dodać proszek do pieczenia, aromat
Można podzielić ciasto i dodać do 1 części kakao, wtedy będzie babka łaciata. Można też dodać bakalie i powstanie babka z bakaliami. Ciasto przelewamy do formy albo na babkę albo na baranka.