Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale moja wersja jest na bardzo słodko, ponieważ dodaję do masy pokrojoną czekoladę, polecam.
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 126
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1201
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 285
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 126
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1201
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 285
Składniki
Kasię wyjmij z lodówki pokrój na kawałki i zostaw, by nabrała temperatury pokojowej.
Zmieszaj obie mąki z proszkiem do pieczenia i dodaj ekstrakt waniliowy.
Margarynę utrzyj z erytrolem, cukrem waniliowym na gładką masę, ucierając masę dodawaj po jednym jaku.
Całość suchych dodatków dodaj do przygotowanej masy jajecznej i wymieszaj. W międzyczasie formę posmaruj masłem i posyp bułką tartą oraz czekoladę pokrój na małe kawałki.
Przygotowaną masę zmieszaj z kawałkami czekolady i delikatnie wymieszaj.
Do wysmarowanej formy przełóż przygotowaną masę i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st góra/dół na około 50-60 minut. Ciasto jest dosyć rzadkie więc pieczemy dłużej na mniejszej temperaturze. Możemy sprawdzać czy ciasto jest suche w środku. Ale ten czas zależy od Waszego piekarnika.
Jak już ciasto wystygło wyjmujemy z formy i możemy zakończyć różnymi rodzajami polew np. lukrem lub czekoladą.
Ale u mnie najlepiej smakuję posypana babka cukrem pudrem i do tego jeszcze te rozpuszczone kawałki czekolady. Smacznego.