Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta Wielkanocne kojarzą mi się z trzema potrawami: żurkiem, babką wielkanocną i mazurkiem. Dlatego żadnej z tych potraw nie powinno zabraknąć. Jedliście kiedyś babkę truskawkową? Jeżeli jeszcze do tej pory nie to warto ją spróbować. Jest przepyszna!
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 355
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 58
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 355
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 58
Składniki
Ta pyszna babka jest prawdziwym hitem na wielkanocnym stole, również jej wykonanie, nie sprawi Wam żadnych problemów. Zaczynamy od zblendowania truskawek na gładką masę. Żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy rozpuszczone masło. Wszystko razem miksujemy, a następnie wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i truskawki i również miksujemy. Odstawiamy na bok i zabieramy się za ubijanie białek na sztywną pianę. Gdy już je mamy, delikatnie mieszamy z resztą ciasta i pieczemy w 180°C przez około 40 minut. Smacznego!