Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna , puszysta i wilgotna babka z dodatkiem majonezu i sera białego śmietankowego , idealna na święta i inne okazje , możesz ja również upiec w keksówce .
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym do białości , dodaj majonez , miękki ser, sok i skórkę z cytryny . Obie mąki z proszkiem przesiej i dodaj do masy jajecznej . Wymieszaj .
Foremkę na babkę z kominem posmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą. Wlej ciasto. Piecz w temperaturze 180 st około 40 minut lub do suchego patyczka . Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.