Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto dosłownie rozsypuje się w ustach;)
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 47
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 564
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 68
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85717
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 47
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 564
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 68
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85717
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, stopniowo dodając żółtka, olej i obie mąki oraz proszek, na końcu ubite białka i ocet. Ciasto dzielimy na dwie części( jasnego ciasta musi być więcej), do jednej dodajemy kakao. Wykładamy do foremki( wysmarowanej i obsypanej bułką tartą) najpierw ciasto białe, ciemne i na wierzch znowu białe, następnie dużą łyżką wgniatamy ciasto do dołu aby warstwy się lekko zmieszały. Wkładamy do piekarnika w temp. 180*C na 40-45 min. Najlepiej sprawdzić ciasto patyczkiem.
Polewa: cukier puder, przegotowana ciepła woda, sok z cytryny( kilka kropel) Cukier rozpuścić w wodzie dodać sok z cytryny( lukier musi być gęsty inaczej wsiąknie w ciasto), polać babkę i gotowe. SMACZNEGO:)