Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną babkę z ciasta na muffiny z dodatkiem kawałków jabłek oraz czekolady. Babka smaczna i na jednym kawałku się nie skończy.
keksówka, papier do pieczenia, miska, nóż, łyżka,
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
Składniki suche wymieszać, połączyć z wymieszanymi składnikami mokrymi. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, dodać do ciasta wymieszać. Foremkę na babkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto. Na górę poukładać kostki czekolady lekko je wciskają do środka. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 35 - 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu można oprószyć cukrem pudrem.
Babka w całości po upieczeniu.