Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka babka czekoladowa. Uniwersalny deser na każdą porę roku. Może go zrobić każdy, skoro mnie się udało.
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 77
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 105
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 629
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 77
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 105
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 629
Składniki
Masło, cukier, kakao i wodę zagotuj i dokładnie wymieszaj. Odlej pół szklanki na polewę. Do wystudzonej mieszanki wsyp mąkę, proszek do pieczenia i 4 żółtka. Wyrób na gładkie ciasto. Ubij białka na sztywną pianę i wymieszaj (łyżką) z ciastem.
Przelej ciasto do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy. Piecz ok. 15 minut w 200 stopniach, następnie obniż temperaturę do 180 stopni i piecz jeszcze ok. 25 - 30 minut. Wystudzone ciasto posmaruj polewą i posyp pokruszonymi orzechami.