Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto na stół wielkanocny.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 44
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1010
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 44
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1010
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Składniki
Wykonanie: Masło, kakao, cukier, i mleko razem wymieszać i zagotować na wolnym ogniu. Następnie zdjąć z ognia, ostudzić., Odlać połowę szklanki (będzie nam potrzebna do polania upieczonego placka). Do pozostałej masy dodać mąkę, proszek do pieczenia, jajka, dokładnie wymieszać i przelać do przygotowanej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut. Po upieczeniu placek ostudzić i polać pozostawioną polewą. Wstawić do lodówki i najlepiej podawać na drugi dzień. SMACZNEGO.