Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest łatwe i bardzo smaczne. Co ciekawe dodatek ajerkoniaku wzmacnia smak innych dodatków, a zarazem nie dominuje w cieście. Przygotowuje się go stosunkowo szybko, gdyż jest to inna forma ciasta ucieranego. Nie ma przy tym zabawy w rozdzielanie białka od żółtka.
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 299
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 41
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1863
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 403
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 299
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 41
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1863
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 403
Składniki
Miękkie masło ucieramy z cukrem. Do utartej masy dodajemy pojedynczo po jednym jajku, na zmianę z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia. Do gotowej masy dodajemy wolnym strumieniem ajerkoniak. Krótko miksujemy do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do formy z kominem wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 60 minut w 175 stopniach. Studzimy. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy nią wystudzone ciasto. Dowolnie dekorujemy.
Zapraszam na mojego bloga!