Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki z adwokatem"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 39
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6528
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 39
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6528
Składniki
Ciasto: masło oraz margarynę posiekaj z mąką. Wsyp cukier puder, wlej żółtka i zagnieć ciasto. Wylep nim natłuszczone foremki do babeczek. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 15-20 min w temp. 170°C.
Krem: likier zagotuj z cukrem. Budynie rozmieszaj z mlekiem (w ilości podanej na opakowaniu). Wlej do wrzącego likieru. Gotuj, mieszając, aż budyń zgęstnieje. Odstaw naczynie, aby masa ostygła.
Całkowicie zimną masę zmiksuj z masłem. Włóż do szprycy cukierniczej i wyciśnij dekoracyjnie do babeczek. Udekoruj wiśniami oraz kawałeczkami gorzkiej czekolady.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Dopart z Maćkówki</strong>
czas przygotowania 60 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie