Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki ucierane z prażonymi wiórkami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 25
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 25
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 77
Składniki
Wiórki kokosowe zrumień na patelni bez tłuszczu. Przełóż je na talerzyk i odstaw do wystudzenia. Masło utrzyj na puszystą masę z cukrem, solą i cukrem waniliowym, a potem z pojedynczo wbijanymi jajkami.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Małymi porcjami wsyp do ucieranej masy. Na koniec domieszaj śmietanę i wiórki.
Foremki posmaruj tłuszczem. Napełnij ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz ok. 35 minut.
Po upieczeniu ciastka ostrożnie wyjmij i wystudź na kratce kuchennej. Przed podaniem babeczki posyp wiórkami kokosowymi.Źródło: Tina