Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki jabłkowe"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 65
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 65
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, posiekanym masłem, szczyptą soli, skórką i alkoholem, zagnieść ciasto, owinąć folią, włożyć do lodówki na godzinę, rozwałkować na 4 krążki, rozłożyć w foremkach do babeczek wysmarowanych masłem i wysypanych bułką tartą.
Jabłka umyć, obrać, usunąć pestki, pokroić. W rondlu podgrzać alkohol z miodem, masłem, octem, wymieszać z kaszą, orzechami, jabłkami, rozłożyć na cieście. Piec ok. 20 min w temp. 200°C.
Posyp babeczkę cukrem pudrem, udekoruj listkami mięty i podaj z gałką lodów śmietankowych.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium