Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze i najsmaczniejsze babeczki jakie kiedykolwiek udało mi się zrobić. Delikatnie cytrynowe, bardzo wilgotne a przy tym lekkie jak chmurka. Właściwie nie mają żadnych wad, a ich zrobienie naprawdę zajmuje 5 minut. Polecam gorąco:)
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 335
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 286
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 335
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 286
Składniki
Wszystkie składniki, oprócz mąki i proszku do pieczenia umieść w misce i wymieszaj za pomocą trzepaczki do uzyskania jednolitej konsystencji. Obie mąki i proszek do pieczenia połącz w osobnym naczyniu, po czym dodaj do pozostałych składników. Mieszaj tylko do momentu aż mąka się wchłonie. Powstałych grudek nie staraj się rozbić, są bardzo pożądane w tych babeczkach:)
Foremki napełnij do 2/3 wysokości. Piecz w piekarniku nagrzanym do 175°C przez 15 min lub do suchego patyczka.
Po ostudzeniu udekoruj bitą śmietaną i posyp pokruszonymi ciasteczkami lub kakao. Smacznego:)