Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Aromatyczne śledzie wigilijne"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 59
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 63
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5370
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 59
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 63
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5370
Składniki
Matiasy zalewamy tłustym mlekiem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Osuszamy i każdy filet kroimy na kilka części.
W tym samym czasie mieszamy marynaty. Wkładamy do niej porcje filetów śledziowych. Zalewamy olejem, wkładamy do słoika, szczelnie zamykamy wieczko, i także na kilka godzin odstawiamy do lodówki.
Śledzie wyjmujemy, układamy na półmisku i przed podaniem posypujemy posiekaną cebulką dymką.
Wartość odżywcza jednej porcji 263 kcal Białko 11g/ Tłuszcz 18 g/Węglowodany 12 g
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 1,30 złŹródło: Rewia